23 April 2014

Manfaat pelukan untuk anak

No comments:
Berapa kerap anak anda minta dipeluk? Ketika sedih, dia mahu dipeluk. Ketika hendak berpisah dengan anda, dia juga mahu dipeluk. Pelukan juga mampu untuk menghentikannya dari mengamuk. Dengan pelukan, anak boleh merasakan cinta anda. 

Anda sudah membuktikan kebaikan pelukan kepada bayi baru lahir. Ketika bayi menangis, tangisannya beransur reda apabila ibu atau bapa memeluk dan menepuk perlahan tubuhnya. Jadi, berapa kali anda memeluk anak hari ini?

Pelukan Ubat Mujarab

Mengurangkan depresi dan meningkatkan kekebalan tubuh. Pelukan juga boleh memberi tenaga baru pada tubuh yang kepenatan menjadi segar dan merasa muda. Pelukan yang dilakukan di rumah secara rutin akan memperkukuhkan kasih sayang.
Jumlah hemoglobin atau sel darah merah dalam darah akan meningkat ketika seseorang disentuh. Hemoglobin adalah darah yang mengangkut oksigen ke seluruh tubuh termasuk ke jantung dan otak. Peningkatan jumlah hemoglobin boleh mencegah dan menyembuhkan penyakit.
Peluklah anak sebelum ke tempat kerja. Ini akan membuatkan ibu bapa fokus pada pekerjaan, berasa bahagia dan menjadi produktif.


Manfaat pelukan untuk anak:

•  Merangsang perkembangan sel otak
•  Mengurangkan stres.
•  Merangsang rasa mengantuk
•  Membangun konsep diri  yang positif.
•  Mengurangkan emosi negatif seperti kesepian, cemas dan kekecewaan.
•  Mengatasi rasa takut.
•  Peralihan tenaga.


Princess mmg jenis suka peluk org.dia mmg suka lah kena peluk,
kdg kdg bila ibuu majuk,dia yg peluk ibuu,bila ibuu ngamuk,dia yg dtg peluk kita,
hahahaha.mcm mana org tua suka kena peluk.mcm tu lah anak kita kan.
bahagianya kena peluk. ♥



FAN PAGE saya! LIKE je.heee

NU Sental at KL Sentral

5 comments:

harini mulut ni teringin nk makan kepsi,biasalah kan,kan esok gaji.
so harini mula lah mulut ni berkira kira berfikir nak makan kat mana,
tapi idak le makan kat Tony Roma ke,Nandos ke,kami ni paling kuat,
Kepsi,McD,Popeye,hahahaha.nk g tempat lain mahal.
so xyah lah kot.hahaha.

aku baca entry kak Amanda Suria haritu,dia kata Nu Sentral ni dh bukak,
so aku pon mula lah dedik,sbb kat situ ada mcm mcm,ada Charles and Keith,
ada Sephora,ada Cotton On.so alang alang dh g makan,moh lah kita cuci mata,
window shopping ni best! haih!

lepas g makan,kenyang kenyang,baru lah best g jalan,makanya,
terus lah menuju ke Nu Sentral.kalau korg nk tau,Nu Sentral ni betul betul sebelah
KL sentral,dia mcm connection gittew.korg g Kl sentral,
akan ada 1 escalator menuju ke Nu sentral ni.
alaaa mmg boleh nampak lah.xyah nak sesat sesat sgt lah.
hahaha.kejam x ayat aku.

masuk masuk je pintu utama,korg akan di sajikan dengan Auntie Anne
and Big Apple,haih ni yg aku bencik ni,aku dh lah diet,bila g tempat tempat gini,
mulalah aku lemah,last last rembat donut 2 bijik.hahaha.



ni lah keadaan dlm Nu sentral,ada mcm mcm kedai,kami pusing je dr 1 floor ke 1 floor
saje nk jalan jalan dulu,bahagian kedai makan semua atas skali,
kedai kasut 1 level,kedai baju 1 level.hah gittew.hehehe.
mall ni mmg besar ye.besar gila.tapi x semua kedai bukak lg.
ada yg dlm renovation lg.nt kalo dh siap semua mst lg best.

bila pegi mall,mesti kena tgk toilet kan?
tolilet dia lawooo,bersihhh hokkay,hope kekal lah mcm tu,
jgn nt dh setahun dua,nan hado!


last skali terima lah posing maut dr tuan tanah kedaung.hahaha.
ok bai! korg jgn lupa dtg sini k.best!semua ada,xyah g midvalley dh.

http://www.nusentral.com/

ni direction utk korg.heee.



FAN PAGE saya! LIKE je.heee

Mak MAH kini TUNANGAN orang

9 comments:
mak mah bertunang

Tahniah Mak Mah! bergelah tunangan org,
bulan depan kawen eh.hmm hope kekal lah ye,
jgn ada pergolakkan pulak lepas ni.Amin.

FAN PAGE saya! LIKE je.heee

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR SAFURA.ONLINE.DIARY | DESIGN BY KAY SBK