29 September 2011

mahu Kurus : Teh Orang Kampung

huaaaaa sgt sedih.smlm pakai jean lama.ketat.dulu longgar sampai kena pakai tali pinggang.now tak payah pakai.mmg SAH,im getting FAT! oh no.hate it oke.super HATE.



masa balik epoh ritu i cari roselle.mmg takde stock.mmg tension sgt-sgt.uolllssss tau x?i minum roselle,berat i turun dr 69kg ke 54kg taw.bayang kan bape?dlm mana 4-5 bulan je.i stop amik nasi dlm 2bulan ++ lah.tgk keadaan.mmg badan i turun mendadak.dulu masa sek mmg i kurus.berat 45kg je.lepas je habes diploma,trus badan naik sgt.sampai lah 69kg.hebatttt kan.punyelah senang hati masa tu.

lepas i food poisoning dlm 4 bulan lepas,i trus stop amik roselle.mulanya badan maintain je.tapi lepas raya ni,badan i mmg naik.yelahhhh kan nokkkk mana tak naik,dr 1st raya ritu,sampai kelmarin,tak henti-henti makan lemang.mmg dasyat lah effect lemang ni kan.
sila abaikan garfu tu eh.hehehe
lepas tu i fikir benda ni mmg tak boleh jd.dh lah nk naik pelamin.so i decide amik teh org kg ni buat sementara waktu.kelmarin i try minum,dlm tgh hari i minum.start berak-berak dlm kul 3pg.2 kali je beraknya.nasib 2 kali je.kalau tak mmg pengsan lah.so kite tunggu je hasilnya nt k.hopefully badan dpt maintain 55kg sampai hari sanding nt.huaaaaaaaaaaaaaaaaa.

p/s : sangat tak sedap.boleh ke kalau tambah gula eh?seyes ni,i tanya en.bambam,dye g gelakkan i,dye kata ada ke nk buh gula.mana leh buh gula.huaaaaaaa.pahit sket n tawar.mencik lah.

FAN PAGE saya! LIKE je.heee

33 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

rara bg ekin jelah lemak tue...
ekin nak gemuk
berat x penah cecah 50kg pon
huyhuhuhuhuh

suriani azwan said...

nak turunkan jugak berat badan....slps bersalin ank kedua berat jd 51...pipi jd tembam buah setoi...tau x buah setoi tu apa?

Myera Nyera said...

tapi kalau stop amek teh ni, berat badan naik 2kali ganda. -.- saya dah try. memang pahit/ tak sanggup nak minum ag lalalalala~


anyway, good luck.

SYARIFF HAIKAL said...

TEH GEMUKKAN BADAN X DE KE??

cik fadh said...

review produk roselle tu kak rara ? nak tau...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam dear..60 lbh ke pernah dpt berat camtu?wahh tak sangka ye adikleh kurus cpt.

akak dulu masa kat kampus hepi sgt kot berat naik 51,nak bertunang mmg rasa gelabah.so akak ambik teh org kg ni 2 bulan terus blh capai berat 48kg .jap je.tapi mmg tak sedap dan taubat takmo minum lg.akak minum panas2 tanpa gula.smpi 6-7 x msk tandai..taubat takmo dah..huhu.

klu serasi..teruskan lah.pasti blh berjaya utk capai berat yg rara target.akak dgn tggi 158cm dpt capai 48 kg dgn minum 2 bulan je dulu.good luck adik.tak berjaya pm akak..nnt akak citer barang lain yg murah dan sedap utk diminum.cuba ni dulu ye syg

Shawn Razaleigh said...

selamat mengurus dan selamat berkahwin

mOoN said...

rara try minum teh biasa tu + ngan limau nipis... without sugar for sure... hasilnya boleh tahan jugak... x yah mengharungi pahit teh orang kampung tu... :)

syakey said...

pergi saunaaaaa ah pun boleh kuruskan badan XD

HanNis SaNia said...

da pnh cuba ms study dlu.. mmg menjadi.. boleh tambah gula.. tp tmbh sikit la dlm setengah camca.. :)

Shaherah said...

akak.. memang tak sedap teh ni.. tapi skrg ade perisa lemon.. kurang sikit rasa tak sedap tu.. tapi macam payah sgt nak kurus kne minum teh ni..

Miss Sunshine said...

teh orang kampung ni bagus.. tapi serius sangat sakit perut kalau nak membuang..

Gua Tertidur said...

woah...amboi..hehehe..senam tak mau..tapi nk kurus minum2 ni boleh ke :P hehehe

ArulchelseA said...

sy minum teh tarik je pg2..

HanNis SaNia said...

hehe sm la ngah nk kuruskn jgk.. tp mls da mkn teh tu.. dlu slu gk.. tp sakit perut tk tahan. memulas... lgpun tkt de keje luar kang xpasal2 kene berangkut ke tandas.. :)
gud luck k

::EIDA:: said...

Teh itu tak sedappp !!!!

*ida tak reti nk kuruskan bdn dengan mkn/minum apa apa... Cuma skipping je tiap2 mlm...baru berat bdn turun...Huhu*

Papa Mifz said...

kalo sukses bg tau k...nak cubo la..haha

ieda said...

berkesan ke dik .. risau jadi lain .. hati2 ya .. :)
rara dah kurus lah dikkk tang manalahhh rara tgk gemuk nie .. feliqssss akak :)

kurus2 sgt punn x cantik pakai baju pengantin , banyak lompongnyeeee mcm memey tuuu ahakssss :)

Faaein Talip Roy said...

banyakkan senaman.. gerenti kurus.. inshaAllah.. ^^,

Hanis MY said...

wow nanti bg review k... hopefully berkesan... ganbatte

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak ni pula berat cpt turun. blm habis pantang dah kurus balik.

Bigdaddyz said...

hehe boleh ke ni...

Rtp Farra Arisha said...

i think that product is effective cuase my sis had use it last time ;)
but i thought sis takde la gemokkk! maintain dgn ur age ;)

msredcheesecake said...

rara, tak bahaye ke minum ni?

mimie kamisah said...

rara..
kite dah try gak minum teh ni..
memang rasa die tak yah cakap r..
memang tak sedap langsung..
kalau rara sudi, boleh tak bagitau mimie roselle yang macam mana yang rara minum be4 nie..
nak try jugak la, mane tau kot serasi... :)

Hana Soffelia said...

Hana pernah minum teh org kg tu, pastu tercirit birit smpai lembik nk msuk toilet. Xthn oooo. tobat xnk minum lg. hahaha

CikPuan Fara said...

rara, akak pn tgh proses kurangkan bdn.. akak suggest minum teh o letak limau nipis TANPA gula.. ada nmpak berkesan jugak dkt seminggu minum hari2.. tryla sis :)

yana halim said...

bestnya dapat turun berat badan. akak nie naik mcm dipam2....:(

Cintaku Bukan Cinta Biasa

ABU said...

aku ada kazen, minum teh ni.. dia cakap mmg akan berak2 punya.. hahahahah good luck la rara..
jgn smpi kurus sngt sudah :D

bloghok said...

sayang rara

siti kektus said...

kite pernah kinum teh ni, tapi tak turun2 jugak beratnya. berak2 je lebih. pastu tak nak minum dah sebab bukan sedap sangat. hehehe :p

sailaaf said...

hahahaha,sama lah.nk kurus jugak..!help.

kaseh puteh said...

@Myera Nyera BERAT NAEK KE LPAS X GNE??HA??TKUT..BWU JE TRY THOK NI..

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR SAFURA.ONLINE.DIARY | DESIGN BY KAY SBK