10 July 2012

masalah oh masalah!

tempat " ruang rehat opis "

situasi :
opismate " ada setengah org,hidup nya xde pun liku liku kan.smoothhh je "
aku " hmm betul,senang je,nk apa sume dpt and senang "

dlm life aku,seminggu sekali masalah akan dtg silih berganti.
xmasalah kecik,masalah besar,besar pon x besar mana,
masih boleh diselesaikan,Alhamdulillah.Amin.

" Allah x kan menguji hambanya lebih dr kemampuan hambanya "

banyak blog yg aku baca,tulis cm tu.betulkan.
mmg Allah xkn menguji lebih dr kemampuan kita,
tapi bila sesekali badai dtg melanda,mmg air mata akan mengalirkan.
kadang kadang aku tak nk menangis,xnk mengeluarkan air mata,
tak nk bg anak dlm kandungan ni stress,tapi apa kan daya,
sebagai wanita,perempuan,anak,isteri dan kakak kepada adik adik,
air mata ni sgt murah,mst nk menangis,mcm mcm hal yg perlu di fikirkan.

bukan aku merungut,tapi aku kecewa,
knp insan yg lebih tua dr aku x boleh berfikiran waras dr aku.
aku xfaham,aku sedih bila sewenang wenang nya nk memperkotak
katikkan hidup kami.aku x membenci,dan aku x nk membenci.
aku hanya manusia biasa.tapi tolong lah jd manusia waras,
berfikir secara rasional.ingat lah bahawa masalah bukan hanya dtg harini.
masalah akan keep on dtg dlm life kita.ingat lah!

fikir sedalam dalamnya sebelum buat keputusan.
walaupun aku muda,aku x pandai lg dlm hal duniawi,
tapi aku masih boleh fikir baik dan buruk sesuatu kejadian.

setiap insan dicipta berlainan cara hidupnya.
yang senang mungkin susah di sesuatu tempat,
senang di tempat lain.InsyaAllah,ada kebahagian
dalam hidup masing masing.


FAN PAGE saya! LIKE je.heee

7 comments:

Cik Kamoo said...

akk pun berhadapan dgn masalah office ... bila dpt boss yg busuk hati! entahlah ... rasa tak best dah keje

Yana Libra said...

banyak2kan bersabar ye~ :)

normal unutk kita menangis sebab lepas tu kita akan rasa lega~ :)

ieda said...

kena banyak bersabar ..
;)

aimi said...

kuat kn semangat akk =)

aTy _faRed~ said...

dugaan tu ar kekadang mematangkan dan menguatkan hati2 kite..dan selalunyer lepas dugaan ade hikmah yang baik kite akan dapat asalkan kite redho terime dugaan tu..:)
sebenarnyer kan rara..kekadng kite ni nampak macam senang..tapi hakikat disebalik tu tak de sape pon yang tau..:)

cha said...

kdg2 kita mesti mengeluh jugak dan tertanya2 knp kita yg diuji kan hmmm

siti kektus said...

sabar lah. bila byk sabar, nnti baby dlm perut tu pon jd penyabar. :)

kite pon tengah bermasalah ni. masalah nak cari topik yg sesuai utk tesis. =_=

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR SAFURA.ONLINE.DIARY | DESIGN BY KAY SBK