13 August 2012

yeay dpt jugak Shawl Halfmoon like Radiusite!

Alhamdulillah,InsyaAllah lg 5 hari lg kita akan menyambut hari raya.
rasa nya mcm baru je lepas countdown bila nk puasa,
now dh nk raya,ibuu plak harap dpt dipermudahkan perjalanan
puasa lg 5 hari ni.heeee.

kisah raya,last weekend i and suami menjalan kan misi
mencari dan menyelamat baju raya.hehehe.

kebetulan jumaat tu suami MC,then dye trus gerak balik KL,
so sbtu ahad tu kami beroperasi lah.so sabtu next week just get
ready utk balik Ipoh je.yeay! excited nk raya as isteri and ibuu to be!

nk cite sket pasal shopink raya neh!
kita share share pengalaman lah eh,
sabtu kami decide utk cr brg i dulu,
handbag,baju and jam, ( kasut dh bli online,pakai fitflop je =(
no high heel this year oke! ) hehehe.
so sabtu tu kami g lah Pavilion utk cr barang i,
yang peliknya,jalan nk ke pavi x jem langsung.
bahagia nya rasa,pavi pon x pack sgt mcm hari hari lain.
punya lah syok jalan n cr barang,so dpt lah Jam raya
and handbag raya,yeay suka! baju nan hado!

balik rumah berbuka dulu and mlm kami ingat nk ke jalan Tar.
nk tgk tgk baju melayu suami,lepas buka kami keluar rumah,
lg pon suami kata,maybe keluar mlm org x ramai,and sejuk sket.
hmmm Yolah x ramai! korg tau kami stuck kat jammed almost 1hour ++,
xbergerak langsung! i dh lah letih berjalan kat pavi,
then duk dlm kete lama lama,Ya Allah,sabo jelah.
baby lak asek mengeras je,mmg rasa nk balik!
last last kami decide balik je lah.tanpa dpt apa apa.
sedih!!!!

so ahad nya pulak pg pg kami dh keluar ke jalan Tar,
and ingat nk ke sogo nk cr kemeja utk suami!
pg x pg sgt dlm kul 11am kami keluar rumah,
jalan ok lah jugak,but paham paham lah jalan tar,
parking mmg pening lah,last last kami parking kat KWSP!
heee,korg lepas ni,kalau time raya korg park kat KWSP taw,dorg
ada bukak bawah tu.tp 12rm lah harga parking,but ok lah dr nk berpusing
pusing dr parking kan!

sampai sampai kami pon jalan kat depan depan tu,belum masuk bahagian
dlm jalan Tar lg,org dh ramai berpusu pusu nih,belek punya belek baju melayu,
mmg xde yg pekenan,kain sume cm biasa je,jahitan pon ntah pape,
korg raham lah kan,baju melayu dh lah mahal,mst nk cr yg selesa kan.
last last suami kata,jom kite ke sogo dulu lah,so kami pon ke sogo,

masuk sogo pulakkk,fuhhhh mcm semut tgh hurung gula,punya lah berkerumun,
tapi kalau i x preggy,mmg i pon salah sorg dr mereka gak.hehehe.

so g cr kemeja suami,settel,saje naik tingkat atas skali,
nmpk ada jual baju melayu,tgk tgk kain,cantik.
kemas, baju melayu John Master,so suami trus test n grab,
senang! habes cerita,xyah nk cr lg kat jalan tar,siap dpt butang free lg.
hehehe,harga pon ok,189rm je,so settle sume.

tp baju ibuu gak x jumpa jumpa.
nk bli baju mengadung pon lg bape minggu je nk pakai,
so xpelah,pakai lah baju berulang ulang.hehehe.
tahun depan repeat!

lepas dh settle sume,ingat nk masuk jalan tar balik,
nk cr tudung,tapi kecewa,i x dpt tudung yg i nk kat sana,
jgn kata nk dpt,x perkenan lagsung! haisshhhh,
nasib ada ternampak tudung halfmoon yg fofular skrg ni tu,
so dpt lah grab 1,yg lainx de.sedih.

lip lap lip lap lah ibuu raya ni.hehe

buat penat je meredah jalan tar,yg dpt perut sakit adalah,
org main langgar je perut,xpaham tol!

so moral of the story,
i ckp kat suami i,tahun depan kita x payah g jalan tar,
bukan dpt apa pon,kalau nk cr kemeja or pape,baik
ke sogo ke or outlet yg jual baju melayu betul betul.
sbb mcm xdpt apa pun kalau ke jalan tar.kan kan!

lg satu sedih tgk dorg yg bawak anak kecik tu ke sana,
dgn stroller besar bapak,langgar langgar org,sia sia je kena marah.
kesian,bagi i kalau nk bawak anak,ke mall ok lah,
tapi kalau ke jalan tar x payah lah bawak.kesian kat baby!

suami yg raya habess tahun ni! neway thanks syg sbb keluar duet utk
keperluan raya kita,hepy sgt! tahun depan dgn baby pulak!

p/s : selalu kalau barang yg korg beli utk raya,
korg akan pakai terus sebelum raya ke or tgu sampai raya baru
pakai? mcm i,even i beli jam pon,i dh terbiasa kena tunggu sampai raya
betul betul baru pakai,sebelum raya takkan pakai.heeeee.cm budak budak kan.



FAN PAGE saya! LIKE je.heee

26 comments:

LiNda said...

amboi meriahnye shopping raya dia. Rara, sanggup rara gi jalan TAR bersesak sesak. da la awk pregnant. hihi..sabor je la

MizzTina said...

setuju part bw stroller tu.. klu rs ada anak kecik n nk bw g tmpt sesak, btalkn la niat tu..kesian..

With Julia said...

yeyyyy sonok yer dgr rara soping rayerrrrrr...rasa cm nak rayer je sokk la santek yer tudung raya rara...weee radiusite is da best choosen dear...suka tgk blog dia..blink2 mummy rara nanti di pagi raya...hoyehhhhh ;D thumbs up!

diana said...

betul la rara...
pelik betul akak dengan orang2 yang buat2 buta bila nampak orang ngandung ni.main tolak je kita ni.akak pun kena dah hari tu.pelik la..macam la kedai yang dia nak masuk tu buka nya sejam je.sampai habis kiri kanan orang dia rempuh.yang akak kena hari tu dengan makcik sorang ni.tak tahu la kot2 dia tengah masuk pertandingan beli baju raya.tu pasal gelojoh semacam.boleh dia rempuh tangan akak yang dok pegang maisara.mujur maisara tak jatuh.tua saja akai tak dak.

:: Riri-Fatieha ::~ said...

nak dekat raya ni jalan TAR memang sesak. Kita dah pegi sana masa baru 2 minggu puasa. tak sesak sngt tp ramai la juga...

nieysz said...

ala..ciannye dgr xd baju raya....rara ce tgk dress ni..http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10151090095494028&set=a.359910144027.156711.203501154027&type=1&theater kwn anis nandung gak..prt die bsr gakla...die pakai comey gile dress ni..pas nandung stil boleh pakai lg..xrugi bli dress...die ada tali kt blakang..cute sgt2..

Asz Miza said...

Hamboi raya sakann.. :) I ada Abaya sehelai je untuk raya..tudung da beli skali tak matching, kasut pakai fitflop beli kat Tesco masa bulan 7 aritu je..tak beraya sakan lah tahun ni..just fikir nak deliver after raya :D

.:shura shushi:. said...

Larat u jalan jalan lagi

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg trend skg..yui pon rasa nak grab 1..

fifi tiez said...

kesian tengok baby kena usung gi tempat ramai orang kan.kita pun tak selesa,apa lagi dia..

~ NANA ~ said...

uiks...sakan mak buyong ni shopping...i pon suka tudung halfmoon tu...hehe

Sue-Rya Qistina said...

saya mmg x pernah nak bershopping sakan kt Jalan TAR. sbbnya, saya dok shah alam (jauh). keduanya saya x suka bersesak2. ketiganya sbb saya ade anak2 yg msh kecik. kesian kt dorg nnt.

Aeen said...

mcm aeen kalo kate da shopping untk raya..mmg tunggu raya la baru nak guna or pakai pun...hehehe...ain pergi jalan tar hari khamis ari tu pun da orang dah pack jugak...kena pndai bajet masa je lah..

izla said...

wahh ada jam raya. best-best.
samalah, tunggu pagi raya baru pakai.

Pn. Sheila@CC said...

kuat la rara... klu akak dh penat jalan... huhu

SURIA AMANDA said...

waaa...gigih tuh...

najihahfara said...

sy pegi sabtu ari tu kak. ya Allah mmg x bole jalan langsung,,last2 x beli ape pun..

::EIDA:: said...

Rara, gigihnya jalan ke JLN TAR tu... Ida ni ha pun taklarat, asyik kene langgar je.. huhuhu

shaFazie said...

rara..tk silap azie dekat area jln TAR deret2 kedai situ ade kedai "aniz" mmg jual baju melayu ..tk silap siap ade offer.tapi skrg azie tk tahu ade offer ke tak...

shaFazie said...

rara..tk silap azie dekat area jln TAR deret2 kedai situ ade kedai "aniz" mmg jual baju melayu ..tk silap siap ade offer.tapi skrg azie tk tahu ade offer ke tak...

aTy _faRed~ said...

i tahun i pecah rekod tak gi jalan TAR time pose nak raye..huhu...sebelum ni tak pernah pon..tahun lepas pergi time awal2 pegnan..lepas tu tekad tak mo gi sebab stuck jammed berjam..tahun ni langsung tak sebut nak ke sogo tar bagai..huhu...
neway...aty pon macam rara...beli simpan pakai tuk raye..selagi tak raye tak akan pakai...huhu

shizansyafik said...

tggu raya dulu, baru pakai.. hehehe

mia-ina said...

wah rara shopping dlm pregy..mia pun gagah pi dekat2x ja..tp persiapan raya zero la utk kami suami isteri..menanti baby je ni.

Puan Ira said...

raya..raya..raya..sakan dia..xpew bila ada bb smua for bb..x adil ..hehehe

Cik Suheela said...

kite nak jugak selendang haflmoon tu...tak hado lagi.....! ekeke

Siti Nursyamimi said...

rara, nk tnye area jln tar tu kt kdai mana ek jual tudung cam rara? berminatlah..kat radiusite slalu je soldout..

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR SAFURA.ONLINE.DIARY | DESIGN BY KAY SBK