15 May 2013

baju raya 2013

huh pagi pagi dh update pasal raya,
hahaha.puasa pon belom woi!
hahaha.sabo jelah eh korg.
layan je entry aku ni.

raya aku tahun ni lain sikit.bukan lain sikit.tapi lain banyak.
last year aku raya dgn bawak perut.tahun ni rasa dh bawak anak.
woooweeee syoknya! ♥

kali pertama beraya dgn anak ni,aku mcm mcm nk buat.
kebetulan masa raya nt princess dh 11 bulan.so dh agak besar,
kalau cepat,dh boleh jalan masa tu lg best.dh boleh terkedek kedek
bawak handbag kutip duet raya.heee bestnyaaaaa.

tema tahun ni aku ingat nk buat kaler peach.
akan tetapi,peach x diperkenan kan oleh suami aku sbb
dye kata kaler cerah tu boleh membuat dye nmpk lg geemmmsss.
hehehe.dye nk kaler gelap gelap.

aku rasa nk buat kaler royal blue.
ok ke eh? cantik kan.kaler tu kan tgh in skrg.
tp utk princess cm xsesuai plak nk buat kaler royal blue.
ngat nk cr kaler sweet sweet sket utk princess,
maybe aku nk gabungkan royal blue n pink ke.
wahhhh kurrrlasss princess.hehe.

aku ada lah kain x berjahit lg 2 pasang.
baju raya harus lah 4 pasang.dr raya pertama sampai raya ke 4,
raya ke empat kawan aku dh belikan kain sbb nk sedondon.
BFF kami tunang masa tu.so baju raya ke 4 dh tempah dh.
now nk pk baju raya pertama je.heee.

korg beli baju baby selalu kat mana eh?
aku ingat nk tempah je.
nk buat peplum ke.fishtail ke kat princess.
omei gak kan.heee xsbrnya.
simpan duet simpan duet.hehehe.


aku dh sekodeng2 dh baju kat jellikids ni.
nomei nomei semua nya.geramsss.
tapi masalah baju untuk bawah setahun xbanyak.
sume atas setahun.so kena tgu lg.
heeee.korg g lah usha usha.mana tau perkenan kan.
hehe.

FAN PAGE saya! LIKE je.heee

19 comments:

cikpingu said...

umie n family dh tempah baju raya...
umie wat peplum.. dhia wat dress jek.. hehe... kaler oren terang..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

alolo..comeynya peplum nie..utk baby girl jer ke? utk baby boy ada x..;p

pink.plate.liyana said...

T_T nanges tengok...comel gilews ..hihi

Asz Miza said...

Rara,kita nye tema tahun ni peach..siap da buat peplum kurung kaler peach..over i ni ok..hahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik2 kaler ni!!

azizah :) said...

cantik kaler royal blue ni kak..bestnya tahun ni sambut dengan baby! pasti meriah..

tahun ni jijah bawak la perut..kuang3x..

♥ Wina ♥ said...

wowweeee! 1st time beraya dgn anak mmg excited..nak² baby girl

confirm princess cantik di pagi raya nanti :)

Suria Lekatlekitgurl said...

sama la kita biru.. akak baju raya ni baju kurung je. tu pun kadang2 pakai raya jer.. yg tahun lepas pun dok camtu jer. pakai raya je la katakan.. lala.. dah ada sepasang baju kurung beli kat nilai. tgk la selalunya kain baju kurung akak lebih.. so blh suruh tailor buat sepasang kat lala.

diana said...

hari tu akak dah tengok peplum masa kat jusco.nak beli untuk maisara..tengok2 dia pakai dia tak suka pulak sebab katanya tangan maisara rasa lemas dan mereka tak bernafas dengan baik..boleh gitu.???adoi..tak jadi terus nak bagi dia peplum..baju kurung biasa je la nampak nya..

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

fazilzura said...

wahh peplum tuk baby yew..

weols thn ni rs cm pink purple gitu ... biasak le , nw dh ado anak dara kene le ada pink2

Khai♥Rin : anies said...

try usha ampang park...byk pilihan kt situ..bj2 baby pon byk..

PuanSyimaSyaz said...

yeahh sama theme color..
cuma persoalannya... sapa nak amik tempahan dah ni? pitamss...

aisya maybe pakai kain cotton putih bunga2 biru... hahha mana ntah nak carik.

last year i dlm pantang, this year aisya genap setahun... huu tak sabar

pelangi chenta said...

sy masih lagi fikir nak beli siap ke tempah.kain pasang dah ada.tue pun mak yang belikan sebab nak seragam satu family.tapi dok fikirkan time tue tengah sarat memang layak pakai baju mengandung jelah

najihahfara said...

comelnye baju princess. geram

najihahfara said...

comelnye baju princess. geram

najihahfara said...

comelnye baju princess. geram

::EIDA:: said...

baju raya ida dah settle! tunggu siap jeeeeeeee ;))

Masya said...

TAK TEMPAH BAJU RAYA SEDNDON PUN.. BELI SIAP SUDAH... HIHIHIHI ...

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR SAFURA.ONLINE.DIARY | DESIGN BY KAY SBK